Proiecte – “Meșterul turistic” – Integrarea abilităților meșteșugărești în turismul local – alternativă viabilă de revitalizare a spațiului rural – POSDRU/135/5.2/S/131192

mesterul turistic

 

Proiect:  “Meșterul turistic” – Integrarea abilităților meșteșugărești în turismul local – alternativă viabilă de revitalizare a spațiului rural – POSDRU/135/5.2/S/131192

Site proiect: http://www.mesterulturistic.ro/

 

Perioada de implementare: aprilie 2014 – septembrie 2015
Proiectul urmărește valorificarea abilităților meșteșugărești ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă/ șomeri din mediul rural și orientarea lor către mici afaceri, ca lucrători independenți, inițiatori ai unor mici ateliere sau în ocupații din sectorul turistic, interconectate cu domeniul meșteșugăresc.
  • Facilitarea ocupării a 1876 șomeri/persoane fără un loc de muncă din mediu rural cu abilități în domeniul meșteșugăresc, prin integrarea lor în activitatea turistică locala/regională.
  • Ocuparea a minim 13% din grupul țintă al proiectului format din 1876 șomeri/persoane fără un loc de munca din mediu rural cu abilități in domeniul meșteșugăresc.
  • Îmbunătățirea bazei de cunoștințe a 1876 șomeri/persoane fără un loc de muncă din mediu rural cu abilități în domeniul meșteșugăresc în vederea adoptării unor decizii corecte privind dezvoltarea profesională.
  • Îmbunătățirea competențelor specifice unei ocupații din domeniul meșteșugăresc a minim 980 șomeri/persoane fără un loc de muncă din mediu rural.
  • Îmbunătățirea competențelor specifice unei ocupații din domeniul turistic ce valorifică produse meșteșugărești a minim 336 șomeri/persoane fără un loc de muncă din mediu rural.
  • Facilitarea inițierii unei mici afaceri/activități ca lucrător independent de către minim 336 șomeri/persoane fără un loc de muncă din mediu rural.

Implicare expert IPM in proiect:

Udrea Constantin – Evaluator curs – Competente sociale si civice

Imagini:

mester0 mester1 mester2 mester3 mester4